Akutintaget på Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Akutintaget på Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS. Foto: Sofia Kristiansen/SR
BORÅS

Ny sjukhusdirektör för SÄS utsedd

Ann-Marie Schaffrath blir ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs Sjukhus. Hon är idag sjukvårdsdirektör i Region Jönköpings län och tillträder sin nya tjänst den 2 januari 2017.

Det blir Ann-Marie Schaffrath som tar över tjänsten som sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus efter Thomas Wallén, som i våras lämnade tjänsten för nya utmaningar i Förenade Arabemiraten.

Ann-Marie Schaffrath lämnar tjänsten som sjukvårdsdirektör i Region Jönköpings län med med ansvar för kirurgisk vård vid tre sjukhus.

– Hon har en gedigen erfarenhet av att leda stora sjukhus och har påtagligt visat att hon kan leda sina verksamheter till goda resultat, säger Ann Sofi Lodin, regiondirektör för Västra Götaland i ett pressmeddelande.

Fram till dess att Ann-Marie Schaffrath tillträder den 2 januari 2017 fortsätter Kaarina Sundelin, biträdande sjukhusdirektör, som tillförordnad sjukhusdirektör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".