Ulf Olsson(S). Foto: Jenny Hellström
Ulf Olsson(S). Foto: Jenny Hellström
ERICSSON

Ulf Olsson: Dråpslag för Borås

Ulf Olsson: Har kontaktat Näringsdepartementet
1:05 min

Uppgifterna om att Ericsson kan lägga ner sin verksamhet i Borås fick kommunstyrelsens ordförande i Borås Ulf Olsson att genast ta kontakt med Näringsdepartementet. 

Telekomföretaget Ericsson planerar att stänga all tillverkning i Sverige, enligt interna dokument från pågående förhandlingar som Svenska Dagbladet tagit del av.

Enligt SvD upphör tillverkningen i Borås och Kumla. 3 000 anställda berörs av besparingsplanen.

– Om uppgifterna stämmer är det ett dråpslag för Borås, det är ett av våra största företag så det är ett väldigt bekymmer om det är så, säger Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Borås.

Tidigare i somras kom besked om att det kommer att bli uppsägningar på företaget. 
– Vi vet att de minskat i lönsamhet men inte fått några signaler från Ericsson, vi söker koncernledningen för att få besked, säger Ulf Olsson.

Redan under onsdagskvällen tog Ulf Olsson kontakt med näringslivsministern och statssekreteraren på näringslivsdepartementet för att ha en beredskap om uppgifterna stämmer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".