Ericsson flagga med blå himmel i bakgrunden.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
ERICSSON

Facklig förhandlare: Ingenting klart än

Per Norlander: Inga beslut fattade
1:30 min

Telekomföretaget Ericsson planerar att lägga ner all tillverkning i Sverige. Det skriver Svenska Dagbladet som tagit del av interna dokument. Facklig förhandlare säger att inga beslut har tagits om hur många tjänster som måste bort. 

"Den största nedskärningen av anställda i Sverige någonsin" - så står det i en intern Ericsson-rapport om besparingar enligt Svenska Dagbladet som tagit del av.

Det är på nätverksprodukter som ska spara dubbelt så mycket som förra året. Så de 1200 personer som jobbar på Ericsson i Borås och Kumla kommer att förlora sina jobb.

Men även tjänstemannafolk, forskning och utveckling kommer att drabbas. I slutändan kommer runt 3000 anställda att beröras, enligt den hemliga rapporten.

Men det här stämmer inte alls enligt Per Norlander som är koncernfacklig förhandlare för Sveriges ingenjörer på Ericsson.

Per Norlander säger att förhandlingarna handlar om nedskärningar men att det inte finns några beslut om hur många tjänster som måste bort och att ingenting är klart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".