Svensöner gav klirr i kassan

Klirr i kassan blev det för Elfsborg i och med gårdagens allsvenska fotbollsmatch i Borås. Elsborg besegrade Kalmar inför drygt 17 000 åskådare - en jättepublik som till stor del lockades av hemvändande spelarna Anders Svensson och Mathias Svensson.

Omkring 2 och en halv miljon kronor tjänade elfsborg på inträdet, säger Elfsborgs klubbchef Thomas Nyberg - som förstås är mycket nöjd:
- Jag tror att hade vi inte haft Mathias och Anders igår hade matchen lockat 7-7500 personer, däri ligger skillnaden, säger han.

De tre senaste åren har klubben gått kraftigt minus, men den nya arenan kommer att ändra på detta tror Thomas Nyberg, och därmed kommer laget att kunna förstärkas så att man stannar i toppen. Svensönerna har handlat om stora investeringar men om Elfsborg når en fjärde plats redan i år så komma laget med i Royal League, och det skulle betyda att investeringen betalar sig inom ett par år menar Thomas Nyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".