Brunnsparken i Göteborg.
Mannen sköts ute på gatan. Foto: Thomas Johansson/TT

Man skjuten i centrala Göteborg

City Kebabs ägare talade med den skjutne mannen och larmade ambulansen
2:32 min

En man i 25-årsåldern skottskadades i centrala Göteborg under söndagskvällen. Hans tillstånd är stabilt, enligt uppgifter till Göteborgsposten.

Larmet kom vid 20:30-tiden om att en man skadats, efter ha blivit skjuten på Norra Hamngatan, i närheten av en av ingångarna till Nordstan.

– Platsen är avspärrad och just nu pågår ett intensivt arbete för att spåra gärningsmannen, eller gärningsmännen, säger Patrik Ahlbom vid Göteborgspolisen vid 21-tiden.

Skjutningen inträffade precis utanför en kebabrestaurang.
– Vi hörde ett ljud utanför och sprang ut, där låg en man och höll sig för höften. Han bad oss ringa ambulans, säger restaurangägaren Celik Ücler.

– Vi såg inte hur skadad han var, han var aldrig medvetslös eller så, men när ambulansen kom, så kunde han inte stödja sig på ena benet. 

Den skjutne mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Senare under kvällen hävdes avspärrningarna och trafiken kunde börja rulla. Teknisk undersökning fortsätter under måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".