Busschaufför rånades

En kvinnlig busschaufför i Borås rånades och hotades med kniv på söndagsförmiddagen.

Den kvinnliga busschauffören hade rast i ett ödsligt industriområde i Borås när två unga pojkar kom fram till henne och hotade henne.

Enligt polisen sade den ena rånaren att han hade en kniv i fickan men visade aldrig upp den. Chauffören lämnade över kassan och busskort till rånarna, värdet på bytet är oklart, uppgifterna varierar mellan ett par hundra och artonhundra kronor.

Lars Holmqvist, chef för Borås Lokaltrafik, berättar att chauffören chockades men var relativt lugn och kunde själv köra från platsen. Polisen satte in hundpatrull för att spåra rånarna men lyckades inte få upp något spår efter rånarna som beskrivs som två pojkar i de övre tonåren.

Enligt Lars Holmqvist har Borås lokaltrafik råkat ut för ett par rån de senaste fyra åren.

- Det är synd att samhället har utvecklats så att det har blivit mer hot och våld. Chaufförerna hade nyligen en stor manifestation mot mot och våld, säger Lars Holmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".