Jurymedlem: Martin Hellström, prorektor och professor i litteraturvetenskap vid Högskolan i Borås. Foto: Niclas Odengård.
Jurymedlem: Martin Hellström, prorektor och professor i litteraturvetenskap vid Högskolan i Borås. Foto: Niclas Odengård / Sveriges Radio

Boråsare blir ny rektor för Högskolan i Väst

Det blir professorn och boråsaren Martin Hellström som blir ny rektor vid Högskolan i Väst. Idag är Hellström prorektor vid Högskolan i Borås.

Regeringen har beslutat om att att anställa professor Martin Hellström som rektor vid Högskolan i Väst. Han kommer att tillträda vid årsskiftet. 

– Jag önskar Martin Hellström lycka till med sitt uppdrag som rektor för Högskolan Väst och ser fram emot ett konstruktivt samarbete framöver, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning.

Martin Hellström är professor i litteraturvetenskap med inriktning mot didaktik och även prorektor vid Högskolan i Borås. Anställningen som rektor vid Högskolan Väst gäller från och med den 1 januari 2017 till och med den 31 december 2022.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".