Polisen undersöker platsen i Tynnered där skjutningen inträffade.
Foto: Erica Hedin/Sveriges Radio

Skottlossning i Göteborg – två döda

Polisen: Det är en hemsk situation
4:16 min

Två män har dödats i en skottlossning i Göteborg på måndagskvällen. Polisen har rubricerat händelsen som mord och inga misstänkta är gripna.

Polisen har gjort all sin personal i regionen tillgänglig för händelsen. En man hittades död utanför ett bostadhus i Tynnered i Västra Frölunda. Den andra skottskadade mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans och avled senare. 

– Vi jobbar med vittnes- och informationshämtning från ett stort antal personer. Vi har inlett en särskild händelse och det innebär att vi disponerar all tillgänglig personal i vår region på detta, säger polisens pressinformatör Stefan Gustafsson.

En moped med två personer på ska ha lämnat platsen. Det är oklart om det är från denna moped som man avlossat vapnet men polisen är intresserad av mopeden som kan ha varit silverfärgad. Inga misstänkta har gripits.

Platsen är avspärrad av polisen, som har inlett en förundersökning. Anhöriga till offren är underrättade. P4 Göteborgs reporter Erica Hedin var på plats vid 23-tiden på måndagskvällen.

– Jag har pratat med människor som hörde skott. Människor står i klungor och pratar med varandra. För en liten stund sedan stannade en bil och en väldigt upprörd ung kvinna klev ur. Hon var djupt förtvivlad när hon tog sig fram mot avspärrningarna. 

Ett tjugotal boende och nyfikna var kvar i regnet och blåsten fortfarande flera timmar efter skottlossningen. 

– En kvinna som själv har barn sa att hon trodde att det var yngre personer och hon sa att det var hennes värsta mardröm att det skulle hända hennes barn någonting. Hon kände igen skottlossningen efter att ha hört tidigare skottlossning inte långt härifrån. Kvinnan tyckte det var märkligt att bli van vid det här. 

Enligt polisen verkar offren ha anknytning till platsen. 

Följ händelsen hos P4 Göteborg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".