Ylva Johansson (S) tillsammans med Erik Åsbrink (S).
Ylva Johansson (S) tillsammans med Erik Åsbrink (S). Foto: Christine Olsson/TT
MORGONGÄSTEN

Ylva Johansson: Han är fortfarande min älskare

"Behöver tid för mig själv ibland"
1:00 min

Hon fick lämna regeringen när deras relation uppdagades 1998. Förra året flyttade Ylva Johansson (S) och Erik Åsbrink (S) isär, men de är fortfarande ett par.

– Det har blivit en stor grej att vi bor i varsin lägenhet, men vi är fortfarande gifta. Han är fortfarande min älskare, vi är fortfarande ihop, men vi har varsin lägenhet, säger Ylva Johansson.

Har folk svårt att förstå den här dealen som ni har?

– Absolut, men jag tycker inte att de har med det att göra heller.

Etablerings- och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) besökte under måndagen och tisdagen Borås, och träffade bland annat fackföreningarna på Ericsson. Ett möte som enligt Ylva Johansson var konstruktivt, men hon vill inte gå händelserna i förväg utan betonade att inget ännu var klart kring en eventuell nedläggning. Men klart är att om det skulle bli en nedläggning så blir det ett hårt slag mot Borås.

– Det är klart att om Ericsson skulle lägga ner i Borås så är det jättestort och väldigt besvärligt för Borås, säger Ylva Johansson (S). Mitt huvudansvar i så fall är att se till att de som i så fall förlorar jobbet får ett nytt jobb. Och där ser prognosen väldigt god ut just nu, med en god arbetsmarknad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".