Thord Åhman är känd dragspelare
Thord Åhman är känd dragspelare Foto: Privat

Glasbit kom ut ur kinden efter 23 år

Thord Åhman: Som att vinna på lotteri
1:15 min

För 23 år sedan var Thord Åhman med om en olycka där han fick glassplitter i ansiktet, sedan dess har han haft en liten glasbit kvar inkapslad i ansiktet, men nu har den kommit ut.

Thord Åhman är en känd profil för P4 Sjuhärads lyssnare, ett antal år spelade han dragspel i firarpatrullen i Café Folk och fira. Men han har även turnerat med sitt familjebaserade band där han både sjöng och spelade dragspel. Det var under en sådan turnékörning som han och frun Ingrid var med om olyckan.

En mötande bilist körde på en ren som for in genom vindrutan på Thord Åhmans husbil, det hände för 23 år sedan och Thord fick fullt med glassplitter i ansiktet. 

– Det är svårt att prata om det, säger Thord som slogs medvetslös i olyckan. 

Biten satt kvar i kinden
Efter olyckan hamnade Thord Åhman på sjukhus i en vecka, men lång tid därefter fick hans fru hjälpa honom att plocka glassplitter ur ansiktet. Men en bit blev kvar och har suttit där i 23 år nu. 

– Jag har pratat med flera läkare om det här, men de har sagt att den är så inkapslad att de inte vill röra den, men den har irriterat mig i alla år, jag har känt att det är något vasst därinne, berättar Thord Åhman. 

Kändes konstigt
Men så härom natten hände något. Som Aftonbladet var först att berätta om kom glasbiten ut. 

– Då hade det hänt någonting, den här glasbiten åkte ut genom kinden, men jag vet inte var själva glasbiten tog vägen. 

Hur känns det nu?

– Det är som att vinna på lotteriet, det gör man ju sällan, för det är ju inte så roligt att ha en glasbit innanför kinden och inte veta vart den tar vägen, konstaterar Thord Åhman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".