Nimo Barkad, Badriya Rooble och Chanceline Nzeyimana vill driva aktiviteter för kvinnor på Hässleholmen.
1 av 2
Nimo Barkad, Badriya Rooble och Chanceline Nzeyimana vill driva aktiviteter för kvinnor på Hässleholmen. Foto: Mikael Olmås
Eva Aspman, områdeschef för Stadsdel öster i Borås.
2 av 2
Eva Aspman, områdeschef för Stadsdel öster i Borås. Foto: Mikael Olmås
BORÅS

Kvinnoprojekt ignoreras av kommunen

Chanceline: VI-kontoret snodde våra idéer
0:36 min

Flera aktiviteter drivna av kvinnor på Hässleholmen har mötts av ointresse från kommunens medborgarkontor, som anklagas för att ha stulit idéerna.

Kvinnogympa och läxhjälp är två aktiviteter kvinnorna försökt få igenom med hjälp av Vi-kontoret på Hässleholmen, men stött på motstånd.

– När vi kommit dit och berättat om våra planer har de varit helt ointresserade. Sedan har det dröjt två veckor och så har de annonserat om samma sak.

– De har stulit våra idéer, säger Chanceline Nzeyimana, som tillsammans med Nimo Barkad och Badriya Rooble engagerat sig för kvinnor som bor på Hässleholmen.

– Kvinnorna är närmast barnen och vi tror att goda saker kan sprida sig till barnen och göra att de slipper hamna i kriminalitet, som det annars är stor risk för här på Hässleholmen, säger Badriya Rooble.

Kvinnorna menar att många boende har svårt för att besöka VI-kontoret på grund av dåligt bemötande.

– Dom möts av ointresse och sura miner, säger Badriya Rooble.

Områdeschefen Eva Aspman tillbakavisar att det skulle handla om ointresse.

– Jag tror det beror både på att vi informerat dåligt och att allt inte gått fram.

– Vi är angelägna om att de boende engagerar sig och alla aktiviteter vi drar igång kommer från idéer från de som besöker våra träffar på kvinnokaféet, säger Eva Aspman.

I veckan startade kvinnogympa i medborgarkontorets regi på Hässleholmen, men Chanceline Nzeiymana är kritisk.

– Det är inga bra lokaler, för lätt att se in. Vi vill kunna vara privata, ta av oss slöjan och känna oss bekväma, det kan vi inte. Dessutom springer det kring en massa killar i lokalerna, det blir ingen kvinnogrej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".