Monica Milocco tar över som konstnärlig ledare för Regionteater Väst i Borås.
Monica Milocco tar över som konstnärlig ledare för Regionteater Väst i Borås. Foto: Sara Nygren/Sveriges Radio
MORGONGÄSTEN

Så vill hon leda Regionteater Väst

Milocco: Jag kommer fortsätta i samma riktning
0:53 min

Monica Milocco från Göteborgsoperan är ny konstnärlig ledare för Regionteater Väst, och hon hoppas kunna bygga vidare på hennes föregångares arbete.

– Det första året ligger repertoaren kvar, och det är Camilla Ekelöf som har gjort ett fantastiskt jobb. Jag kommer verkligen in till en plattform som är lagd. Det blir mitt jobb att utveckla det, säger Monica Milocco.

Tidigare har hon varit dansare vid Göteborgsoperan, och arbetat både med undervisning vid universitetet i Göteborg och med att utveckla dansföreställningar för barn och unga. Som ny konstnärlig ledare för Regionteater Väst hoppas hon inte bara bli sittande bakom ett skrivbord.

– Det blir en del kontorsjobb, men jag kommer nog också vara en chef som vill vara i dansstudion och följa det konstnärliga arbetet, säger Monica Milocco. Att få se hur dansarna och koreografen jobbar, och hur ett verk växer fram. Den processen vill jag vara en stor del av.

Se Monica Milocco dansa i P4 Sjuhärads studio - film på Instagram

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".