Avspärrningar vid torpet, dagen efter att mannen påträffats död.
Avspärrningar vid torpet, dagen efter att mannen påträffats död. Foto: Thomas Jokiniemi/Sveriges Radio
SVENLJUNGA

En gripen för Svenljungamordet

En man i femtioårsåldern har anhållits misstänkt för mordet på en 85-åring i Svenljunga. Enligt åklagaren kände mannen och offret varandra.

Den misstänkte mannen greps på tisdagsmorgonen och han är på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkt för mordet. 

Enligt kammaråklagare Maria Thorell kände den gripne mannen 85-åringen:

– De träffades men jag kan inte kommentera vilken typ av relation de haft.

– Den misstänkte har haft kontakt med den avlidne väldigt nära dödsfallet. Och det är bland annat det som gjort att vi fattat misstankar, säger Maria Thorell.

Mannen nekar till brott.

Senast på fredag måste mannen begäras häktad. 

Mannen i 85-årsåldern anmäldes försvunnen av anhöriga för drygt ett och ett halvt år sedan, men senast han sågs var ett år dessförinnan, alltså våren 2014. Polisen hade tidigt misstankar om att han bragts om livet redan vid den tiden.

Kroppen hittades av personer som var på plats för att städa ur torpet. Eftersom kroppen var undangömd, utgick polisen från att det handlar om ett mord.  Då man hade börjat städa i torpet för en försäljning fanns inte många spår kvar i stugan.

Enligt åklagaren hittades kroppen i en soptunna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".