Mats Melin med Plåtgubbarna Daniel Holmberg och Johan Svangren.
Arkivbild. Trollkarlen från Oz med Glada Hudik-teatern i rollerna Mats Melin, Daniel Holmberg och Johan Svangren. Foto: Per Trané
KULTUR

Teaterpersonlighet drar igång "Glada Hudik" i Borås

Göran Lohne: En 10 år gammal idé som nu blir av
0:48 min

Nu ska Borås göra en "Glada Hudik-föreställning". Det är teater-entusiasten Göran Lohne som nu går ut med ett upprop där han efterlyser personer som vill vara med.

– Jag vill göra något för personer i Borås som behöver hjälp med att ha något att hitta på. Nu har det getts ett gyllene tillfälle att göra idén till verklighet, säger Göran Lohne som fick idén efter att ha träffat Glad Hudikteaterns grundare Per Johansson för 10 år sedan. 

Om ett år ska föreställningen Folk och Rövare i Kamomilla stad, som Göran Lohne turnerat med i 18-år med Kultkompaniet, sättas upp på Åhaga. Men den här gången ska samtliga roller spelas av personer med funktionshinder. Därför har inbjudningar skickats till gruppboenden och olika dagligverksamheter till en första träff den 28 November. 

– Tio har redan anmält att de vill vara med. Men vi vill inte ha mer än 25 stycken första året. Men man kan hjälpa till med det runtomkring också, säger Göran Lohne och beskriver vilka mer funktioner som behövs. 

Arrangemanget görs tillsammans med Borås Stad som ställer upp med lokal, FUB och Vuxenskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".