Ragna Wei, konstnärlig ledare för Borås Stadsteater. Foto: Privat
Ragna Wei, konstnärlig ledare för Borås Stadsteater. Foto: Privat
KULTUR

Nu i P4: Ragna Wei skapar sin Cabaret

Publikfavoriten Cabaret blir Borås stadsteaters dragplåster i höst. Och det är chefen själv som regisserar med premiär i slutet av november. Ragna Wei är gäst i studion kl 11.

Den välkända Broadway-musikalen Cabaret utspelar sig på nattklubben Kit Kat Klub i Berlin under 1930-talet då nazisterna marscherar på gatorna. Handlingen bygger på Christopher Isherwoods självbiorafiska skildring i boken Farväl till Berlin. 

Berättelsen blev odödlig i filmversionen från 1972 då Liza Minnelli fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll, som cabaretsångerskan Sally Bowles.

I Borås stadsteaters version görs klubbens stjärna av Elin Bornell och författaren Cliff av Jesper Gester. Den androgyne konferencieren på den dekadenta klubben spelas av Mikael Dahl. 

Föreställningen har över 20 artister på scen däribland dansare från Balettakademien i Göteborg. Kapellmästare är elektrocellisten Chris Lancaster, som senast mötte Boråspubliken i Romeo & Juliet på vårdhemmet Verona

 Föreställningen är ett samarbete med Regionteater Väst. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".