Hans Andrén.
Hans Andrén. Foto: Arkivbild.
BORÅS

Bilbränderna ökar - kan vara samma gärningsman

Spanningsledare: Vi har uppslag att gå på
0:47 min

Antalet bilbränder i Sjuhärad har ökat markant den senaste månaden. Enligt polisen kan det röra sig om en och samma gärningsman.

Under november har flera bilbränder ägt rum över hela Borås. Spaningsledaren Hans Andrén ser allvarligt på händelserna och menar att bränderna kan kopplas till en och samma gärningsman:

 – Vi letar efter ett speciellt mönster för att se om det är samma gärningsman, men vi har uppslag att gå på, säger Hans Andrén.

För ungefär 6 månader sedan fick Margrete Åhman sin nya bil uppbränd när den stod parkerad i ett garage på Hässleholmen i Borås. Hon tycker fortfarande det känns otryggt att ställa bilen obevakad.

– Det var mycket att ta reda på efter branden, sen skulle man försöka få tag på en ny bil och efter ett år sjunker ju bilen i värde. Sen läser man ju hela tiden om att andra bilar brinner så det känns ju ganska otryggt, säger Margrete Ångman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".