Simarenan på Alideberg i Borås. Foto: Jenny Hellström.
Simarenan på Alideberg i Borås. Foto: Jenny Hellström / Sveriges Radio.
BORÅS

Sprickor i golvet på Borås simarena

Borås Stad: Det ser tråkigt ut med lagningar
1:17 min

Simarenan i Borås invigdes för sex år sedan. Nu har sprickor i golvbeläggningen upptäckts och stora delar av golvet behöver läggas om.

– Det är på vissa ställen. Det är på sådana utrymmen där man slabbar med vatten. Det är inte bra ur ett fuktskadeperspektiv och det kan betyda problem längre fram, säger Rune Henriksson, förvaltningschef vid lokalförsörjningsförvaltningen i Borås.  

Det var 2010 som Borås simarena invigdes. Idag används anläggning till motionssim, olika vattensporter men också för stora simevent.

Kan bli stora problem framöver

Sedan ett tag tillbaks har sprickor i golvet upptäckts - något som kan bidra till stora problem framöver då simarenans golv, av naturliga omständigheter, ständigt kommer i kontakt med vatten. 

– Vi måste överväga om det finns andra metoder. Allt ifrån att vi byter ut hela beläggningen till att man hittar andra metoder för att laga som är mer varaktiga och som ser bättre ut rent estetiskt, säger Rune Henriksson.

– Det ser lite tråkigt ut idag med partier som blivit lagade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".