En djup tallrik med grädde och två bruna päronhalvor
Foto: Jon Koldenius/SR
Radiokocken

Glöggkokta päron med mandelgrädde

För att piffa upp vardagen i mörka november. Radiokocken Ann Hansson bjuder på doft och smak av den annalkande julen.

Glöggkokta päron med mandelgrädde

Päronen:

4 st fasta päron
1 flaska glögg
0,5 dl socker
1 kanelstång
6 kryddnejlikor

Mandelgrädden:
3 dl grädde
50 gr mandelmassa
Flagad mandel

Gör så här:

Skala päronen men lämna kvar stjälken. Lägg dem i en kastrull och slå över glöggen så den täcker päronen. Tillsätt socker och kryddor och låt allt koka tills päronen känns mjuka, ca 40 minuter. Riv mandelmassan grovt, vispa grädden och blanda ner mandelmassan. Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Servera päronen med en klick grädde och dekorera med mandeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".