Margareta Lövgren, Kommunstyrelseordförande i Marks Kommun. Foto: Marcus Léonarde / SR
Margareta Lövgren, Kommunstyrelseordförande i Marks Kommun. Foto: Marcus Léonarde / SR
MARK

Lövgren försvarar avtal med kommunchef i Mark

Lövgren: En speciell situation
0:37 min

Det var en speciell situation i kommunen som gjorde att kommunchefen Haleh Lindqvist fick ett specialavtal kring sin flextid, det menar det tidigare kommunalrådet Margareta Lövgren.

Mark förlänger anställningen med kommunchefen Haleh Lindqvist. Förutom semester har hon flera hundra övertimmar, vilket kostar kommunen närmare en kvarts miljon kronor att lösa ut.

– Det var en speciell situation i kommunen. Alternativet hade varit att köpa in en konsult och det hade blivit mycket dyrare, säger Margareta Lövgren (M) tidigare kommunalråd.

I normalfallet får anställda inte bygga stora berg av flextimmar utan ska ta ut dem i ledighet. Men trots att det brukar vara 40 timmar som får flyttas över till kommande år så skrevs ett avtal som gjorde att kommunchefen fick flytta med sig 295 timmar. Avtalet var inte känt för den nuvarande politiska ledningen i kommunen och därför löser man det nu med att förlänga Haleh Lindqvists anställning. Det tidigare kommunalrådet Margareta Lövgren ångrar ändå en del av hanteringen kring kommunchefens arbetstimmar.

– Med facit i hand skulle vi ha betalt ut dom under 2015, säger Margareta Lövgren .

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".