Boråspolisen följer utredning om jeansstöld

En 41-årig man med kopplingar till mc-klubben Hell’s Angels sitter häktad misstänkt för inblandning i den stora kuppen där 25 000 par märkesjeans stals i Varberg för en månad sen. Mannen är sedan tidigare misstänkt för att ha fört miljontals kronor ur landet i samband med härvan kring Rådhusrestaurangen i Borås för några år sedan.

Ekobrottsmyndigheten i Borås är mycket intresserad av mannen som nu är misstänkt för inblandning i jeansstölden. Anledningen är en komplicerad härva i restaurangbranschen där bland annat rådhusrestaurangen i Borås var en del. Pengar försvann och ekobrottsmyndigheten misstänker att mannen hade del i att  pengarna fördes till Schweiz.
När det gäller stölden i Varberg för en månad sedan, så stals dyra märkesjeans i stora mängder från ett lager. Spåren ledde först mot Bollebygd, där tomma lastbilar, som polisen misstänker användes vid stölden, hittades.
Trots att det fanns bevakning av lagerområdet i Varberg lyckades tjuvarna slå ut larmet i hela området och stjäla jeans till ett värde av 25 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".