Christer Björkman. Foto: Sarit Monastyrski, P4 Sjuhärad
Arkivbild på Christer Björkman. Foto: Sarit Monastyrski / Sveriges radio

Uppbrottet från Borås stor del i Björkmans bok

Björkman: Borås räckte inte för mig
1:23 min

Han började som populär frisör i Borås på 80-talet. Efter den avslutade artistkarriären är det mest som Mellogeneral vi känner honom. Nu skrivs boken om hans liv.

– Just den här veckan hinner jag inte tänka på boken, vi är i slutfasen och går igenom artisterna som ska presenteras nästa vecka inför melodifestivalen. Arbetet med boken pågår mellan varven, säger Christer Björkman. 

 – Det är svårt själv att säga vad som varit avgörande i mitt liv men jag har några tydliga vändpunkter. Det ena är det när jag valde att bryta upp från en trygg bas i Borås. Jag kände att Borås inte räckte för mig. Jag tog nästa steg, det var viktigt. Sedan var ett annat avgörande ögonblick när jag valde att kliva av artistbanan för att stå bakom kameran som producent istället. De två händelserna har varit viktiga i mitt liv. 

Bok lagom till bokmässan
Det blir Petter Karlsson, författare med runt 40 biografier bakom sig som skriver boken tillsammans med Christer Björkman. Boken släpps lagom till nästa års bokmässa. Och tanken finns så klart om att boken släpps i samband med att Christer Björkman lämnar Melodifestivalen, något som han menar inte stämmer. 

– Jag har en tydlig plan för när jag kliver av. Efter detta året gör jag fyra år till - efter det tar någon annan över, säger Christer Björkman.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".