Theo Björk från Bollebygd vann Minimello.
1 av 2
Theo Björk från Bollebygd vann Minimello. Här är han med dockan som skickades in till tävlingen 2015. Foto: Maja Jerosimic / Sveriges radio
Ville
2 av 2
Toarullesdockan Ville tävlar i Minimello. Foto: Matilda Byström/SVT
BOLLEBYGD

Ville från Bollebygd vann Minimello

Theo 6 år: Jag har alltid drömt om att få bli en kändis
1:25 min

Igår kväll avgjordes Minimello i SVT:s Barnkanalen. Och med bara fyra poängs marginal vann bröderna Björks artist Ville.

Minimello är en melodifestival för unga där man kan se figurer av toarullar gjorda av barn, och där kända artister gör låtarna. Det var 12 000 bidrag som skickades in till uttagningen. Och det var bröderna Vilmer och Theo Björk från Bollebygd som gjort dockan till det vinnande bidraget. 

Theo Björk, 6 år gammal, berättar om hur det var att följa finalen.

–  Det var väldigt spännande och jag vet inte hur jag ska beskriva det men jag tänkte "Yes vi vinner" när jag väl hade sett det. 

Minimello är ett oerhört populärt program bland barn. I några veckor har man kunnat rösta på sitt favoritbidrag och där ledde Ville stort men juryrösterna vägde lika tungt som webbrösterna och i slutändan vann Ville med enbart 4 poäng. 

Låten som figuren Ville framförde har skrivits av Niklas Strömstedt och heter Om du finns. 

– Den är väldigt lugn och fin. Den är kanske inte så hårdrockig och med mycket liv i. Men lite skön var den faktiskt, säger Theo Björk. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".