Monica Björsell och hennes Landsbygdspartiet lämnar politiska majoriteten i Svenljunga.
Monica Björsell och hennes Landsbygdspartiet lämnar politiska majoriteten i Svenljunga.

Politiska majoriteten i Svenljunga rasar

Monica Björsell: Vi har inga planer på att skapa nya majoriteter
0:49 min

Landsbygdspartiet i Svenljunga meddelade på måndagskvällen att de lämnar samarbetet med Socialdemokraterna och Liberalerna. Detta bara dryga timmen innan politikerna skulle bestämma om nästa års budget.

– Dels är det ju för att vi inte är övverrens om budgeten, den ska ju fastställas ikväll. Vi har ju redan sagt att vi inte är överrens om skattesänkning tillexempel. Men sedan känner vi att samarbetet inom majoritetetn runnit ut i sanden, säger Monica Björsell i Landsbygdspartiet.

Vad är det som inte fungerat?

– Vår politik har ju det senaste halvåret inte riktigt fått komma fram och då känner vi att vi hellre står på egna ben och kan driva vår politik med våra fem mandat i kommunfullmäktige, säger Monica Björsell.

Men vad talar för att ni kan göra det lättare nu?

– Vi får en chans att säga vad vi tycker och tänker om hur vi står i de olika frågorna. Där kan vi ju nu välja helt fritt vad vi vill tycka, svarar Monica Björsell.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".