ERICSSON

Olsson: Blandade känslor

Ulf Olsson: Ett tufft besked
1:52 min

Kommunstyrelsens ordförande i Borås Ulf Olsson(S) ser en ljusglimt i att en del verksamhet på Ericsson blir kvar i staden. Men beskedet idag är tungt menar han.

– Ett varsel utav 460 är ett väldigt tufft besked, säger Ulf Olsson(S) kommunstyrelsen ordförande i Borås.  

Han ser ändå en ljusglimt med beskedet att det ska bildas en ny mindre Ericsson-enhet med fokus på industrialisering, logistik och mjukvaruutveckling med cirka 175 anställda. 

– Vi hade farhågor om att hela fabriken skulle läggas ner så i den meningen är det ändå ett steg i rätt riktning att det blir kvar verksamhet, så det är blandade känslor. 

Hur ser du på de 460 som sägs upp nu om deras möjligheter att få nya jobb?

– Många har en bra kompetens och vi har en bra arbetsmarknad så med stöd finns det nog goda möjligheter. Men 460 personer det är väldigt många så vi som kommun ser gärna att det kommer hit ersättningsarbetstillfällen, säger Ulf Olsson. 

Ericsson meddelar även idag att materialhanteringsenheten outsourcas till Speed Group, och cirka 50 Ericsson-medarbetare erbjuds anställning där. På anläggningen i Borås arbetar idag 700 personer. 

Vad händer nu?

– Nu går vi in och arbetar med de individer som berörs, säger Ulf Olsson(S) kommunstyrelsen ordförande i Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".