Boråshallen jublar åt hemmasegern
Boråshallen jublar åt hemmasegern Foto: Staffan Kulneff
BASKET

"Den perfekta matchen" när Borås Basket vann

Mike Palm: Det var den perfekta matchen
3:02 min

Det var matchen som hade allt. Svängningar,  spänning, heltänd publik och ett hemmalag som till slut stod som segrare. Borås Basket gjorde säsongens bästa match och vann med 86-76 mot Södertälje.

Det var ren och skär basketpropaganda som de 1.660 i Boråshallen fick se när Borås alltså gjorde säsongens klart bästa match och slog senaste säsongernas svenska mästare Södertälje med 86-76. Periodsiffror (22-23, 29-16, 16-17, 19-20). Dessutom med Christian Maråker, Fredrik Andersson och Trayvonn Wright utanför laget. Matchen avgjordes egentligen i andra perioden, den enda som Borås vann i matchen, som slutade 29-16. I sista perioden var Södertälje ikapp men Borås avslutade starkt och tog en mycket viktig seger. Bästa poängplockare var Mike Palm med en s k double-double 24 poäng och 13 returer. James Washington, 22, var också oerhört bra liksom Shaquille Hines, 16, och Jakob  Sigurdarson, 13.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".