Robin Bengtsson och Wiktoria
Svenljungasonen Robin Bengtsson och Wiktoria från Borås är några av artisterna i nästa melodifestival. Foto: Caroline Aronsson/Sveriges Radio

Robin Bengtsson och Wiktoria tävlar i Melodifestivalen

Robin Bengtsson: Det blir en tuff tävling
1:20 min

Svenljungasonen Robin Bengtsson och Wiktoria från Borås är några av artisterna i nästa melodifestival, där också Eurovisionvinnarna Loreen och Charlotte Perrelli tävlar.

På morgonen presenterade SVT alla bidrag till Melodifestivalen 2017. I startfältet finns många debutanter men också riktiga veteraner. Tuff konkurrens säger Robin Bengtsson. 

– I min delfinal är The Foo med som har en stor fanbase. Sedan är det en hel del gamla rävar och Wiktoria. Så det ser hårt ut, det är många bra med. 

Han tror sig ha en stor chans med den egna låten "I Can’t Go On" som skrivits speciellt för honom av bland andra Robin Stjärnberg. 

– Den är jättebra. Den är mer upptempo lite funkigt så det kommer bli mer show än förra året, så det känns lite pirrigt, säger Robin Bengtsson. 

Fyra delfinaler
I Göteborg tävlar Adrijana, Boris René, Nano, Charlotte Perrelli, Dinah Nah, De vet du och Ace Wilder.  
I Malmö Mariette, Benjamin Ingrosso, Dismissed, Roger Pontare, Lisa Ajax, Etzia, Allyawan

I Växjö tävlar legendaren Ove Thörnqvist, Bella & Filippa, The Fooo Conspiracy, Jasmine Kara, Robin Bengtsson, Anton Hagman och Krista Siegfrieds. 
I Skellefteå tävlar Wiktoria, Les Gordons, Sara Varga och Juha Mulari, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia, Axel Schylström, Alice och Loreen.

Den 4:e februari drar det igång med Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Clara Henry och David Lindgren som programledare.

Melodifestivalen 2017

Deltävlingar:

4/2 Göteborg, Scandinavium

11/2 Malmö, Malmö arena

18/2 Växjö, Vida arena

25/2 Skellefteå, Skellefteå kraft arena

Andra chansen:

4/3 Linköping, Saab arena

Final:

11/3 Stockholm, Friends arena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".