Regnvåta vägar frös under natten.
Regnvåta vägar frös under natten. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
TRAFIK

Glashalt i Sjuhärad - SMHI varnar

SMHI: Ta det lugnt i trafiken
1:08 min

Det är ju mycket halt ute på vägarna grund av underkylt regn vilket har lett till flera mindre olyckor. Nu utfärdas en klass 1-varning för plötslig ishalka ikväll och inatt.

Det är mycket halt ute på vägarna och det fortsätter komma in rapporter om trafikolyckor i Sjuhäradsområdet. Vid elva-tiden inträffade en singelolycka på riksväg 41, strax före Kinna. Och i Sobacken i Borås var vägen länge efter en olycka med en lastbil inblandad.

Mycket folk på akuten
Hittills ska det inte ha varit några allvarliga personskador. Men på SÄS har man haft ovanligt många patienter på akuten som har skadat sig av halkolyckor och dessutom patienter som skadats i de trafikolyckor som inträffat på grund av halt väglag. 

Varnar för halka ikväll
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för ishalka under torsdagkvällen och natten mot fredag. 

– Nederbördsområdet med regn och underkylt regn drar bort österut mot Ulricehamn. Sedan blir det uppehåll men de blöta ytorna hinner inte torka utan kommer frysa till ishalka igen under kvällen, säger Johan Wiksten meteorolog på SMHI.  

Läs här för detaljerad trafikinformation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".