Familjen Ghazali
Elie och sonen Joseph Ghazali i Svenljunga. Foto: Melissa Gustafsson/SR

Familjen Ghazali väntar på att lämna Svenljunga

Joseph Ghazali: Går inte att överklaga
1:24 min

Nu är det avgjort att familjen Ghazali måste lämna Sverige. Det trots att många kämpat för att de skulle få stanna i Svenljunga.

– Det var sista instansen så det går inte att överklaga längre, säger äldsta sonen Joseph Ghazali.

Familjen har bott tio år i Svenljunga och är välkända där eftersom de driver torgkiosken mitt i centrum.

Lång väntan på beslut
Efter att ha överklagat migrationsverkets beslut och flera gånger hotats av utvisning står familjen nu inför migrationsdomstolens beslut om att de måste lämna Sverige.

Nu gäller bara en lång väntan på att myndigheter ska samarbeta och ordna med resehandlingar från Libanon, något som kan ta år.

– Det är just att vänta och inte veta hur, eller när, det ska blir som gör att man är orolig, säger Joseph Ghazali.

Stort stöd från invånarna
Familjen Ghazali har hela tiden haft stöd från både politiker och invånare i Svenljunga som kämpat för att de ska få stanna. Både med hjälp av namninsamlingar och demonstration. Något som inte hjälpt asylprocessen men ändå stärkt familjen.

– Det har hjälpt oss att fortsätta vara starka. Nu gäller det bara att försöka leva så gott det går. Det är inte lätt men det hjälper inte att bara ge upp, säger Joseph Ghazali.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".