Mark basket värmer upp
Mark basket värmer upp Foto: Staffan Kulneff/Sveriges Radio
BASKET

Mark övertygade mot Norrköping

Elin Ljunggren: Vi är steget bättre än dem i dag
3:00 min

Mark visade klassen när man hemma i Kinnahallen besegrade Norrköping med 74-65 i damligan i basket. Sett till spelet borde segermarginalen ha blivit ännu större.

Mark gav egentligen aldrig gästande Norrköping någon chans. Laget rivstartade matchen och ryckte snabbt åt sig ledningen, en ledning som man sedan sakta men säkert utökade.

Faktum är att det var först i den sista perioden, när segern var så gott som klar, som Norrköping tilläts närma sig i poängprotokollet och fastställa ett slutresultat som ger sken av att matchen var jämnare än vad den verkligen var.

Segern blir än mer imponerande om man tar med i beräkningen att Mark saknade Keyora Wharry, en av lagets viktigaste spelare.

Marks seger gör också att lagen byter plats i tabellen. Mark innehar nu den viktiga fjärdeplatsen som innebär hemmaplansfördel i inledningen av det kommande slutspelet och laget har dessutom häng på Alvik som ligger trea.

Nu väntar en period med många bortamatcher för Mark, härnäst mot Östersund.

MARK-NORRKÖPING 74-65 (21-15, 19-10, 24-17, 10-23)

Poängplockare Mark: Tiasha Gray 26, Amanda Odqvist 13, Senait Ghebremeskel 12, Elin Ljunggren 11, Johanna Wolde 10, Charlotta Dahl 2.

Publik: 268

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".