Den avspärrade mordplatsen på Kilsundsgatan i Borås, en lagbok.
Hovrätten frikänner tre män som stått åtalade för mord på en 26-årig man som hittades död med ett tjugotal knivhugg i en skogsdunge vid industriområdet Getängen i Borås. Foto: Petra Svedjevik/Sveriges Radio och Henrik Montgomery / TT
BORÅS

Anhöriga överklagar friande morddom

De anhöriga överklagar nu den friande morddomen på Getängen i Borås. Två åtalade pekade ut en tredje som skyldig men alla tre frikändes.

Det är nu lite drygt ett år sedan en 26-årig man från Borås hittades knivhuggen och död på Kilsundsgatan på Getängen i Borås.

Tre andra unga män åtalades för dådet, två av dem pekade ut den tredje som mördaren men alla tre hade varit på platsen.

Som bevisning hade åklagare Martin Svensson dels utpekandet från två av de åtalade men också sms-konversationer och lokalisering av mobiltelefoner. De tre åtalade och offret kände varandra.

Något mordvapen, kniven, har dock aldrig återfunnits och de tre åtalade friades i både tingsrätten och i hovrätten. Nu vill de anhöriga till den 26-årige mannen att målet även prövas i Högsta domstolen, och skälet är att de anhöriga anser att hovrätten har gjort en felaktig bevisvärdering.

Om målet kommer att tas upp av HD återstår att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".