Iman Khalaf.
Snart lämnar Iman Khalaf sin salong i Borås. Foto: Maryam Barari
MORGONGÄSTEN

Känslomässigt avslut för omtyckt boråsfrisör

Iman Khalaf: Jag blir väldig berörd
1:18 min

Efter 20 år slutar Iman Khalaf som frisör i Borås. Beskedet har lett till en flod av kärleksfulla hälsningar från kunderna, och avslutet blir känslosamt.

Det är flera hundra personer som uttrycker tacksamhet och kärlek – och sorg över att det nu är färdigklippt.

– När jag började med det här trodde jag aldrig att jag skulle göra ett avtryck i folks liv. Nu sitter jag här 20 år senare i radio och pratar om mitt liv och min karriär, sa Iman Khalaf, märkbart berörd, när han gästade P4 Sjuhärad på onsdagsmorgonen.

Hur känns det att få de här hälsningarna? 

– Handen på hjärtat så blir jag väldigt berörd fortfarande. Jag tycker det är väldigt jobbigt. Det är människor som jag haft en relation med i så många år. Det känns lite som att man sviker dem. Man har följt med många av dem från studenten, till att de gifte sig, och i dag klipper jag deras barn. Den relationen kommer man sakna. Att man inte vet hur det kommer gå för barnen.

Ett oväntat yrke

Att Iman Khalaf skulle bli frisör var inte självklart. Sport var det stora intresset, men Imans mamma tyckte att han skulle utbilda sig till något som leder till ett yrke. Det blev frisörutbildning i Uddevalla, men det var inget som väckte något större intresse för Iman Khalaf vid den tiden. En dag kallades han in till en lärare som rent ut sa att han inte trodde att frisörsyrke var Imans grej. 

– Jag förstår honom, jag var ju värdelös, säger Iman Khalaf i dag. Någon gång där så knöt jag näven och bestämde mig för att jag skulle visa honom att jag kommer klara det här. 

Hur känns det nu i efterhand?

– Det är nog lite tack vare honom som jag knöt näven. Jag har alltid gillat kritik, inte någon klapp på axeln. Någonstans tror jag att jag växte av det där, och blev den jag är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".