Buss 100 hade svårt att stanna och var nära att ramma stationshuset.
Buss 100 hade svårt att stanna och var nära att ramma stationshuset. Foto: Karin Ivarsson/P4 Sjuhärad
BORÅS

Buss nära halka in i stationshus

SMHI: Oerhört halt
0:28 min

På grund av halkan hade buss 100 svårt att stanna vid stationen i Borås under onsdagsmorgonen. Bussen gled och fick stopp precis före stationshuset.

Redan på Riksväg 40 svajade bussen flera gånger. Väl inne i Borås märktes hur hala vägarna var. Vid stationen lyckades bussen inte stanna vid sin hållpalts, ABS-bromsarna satte in och till slut lyckdes chauffören få stopp på bussen strax före stationsbyggnaden.

– Det blev inte jättedramatiskt för oss resenärer men man märkte att chauffören hade problem. Och vi fick ju släppas av på ett annat ställe än där vi brukar gå av, säger P4 Sjuhärads Karin Ivarsson som satt med på bussen.

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för ishalka i Sjuhäradsområdet. Det regnar på kalla vägar och det fryser på och blir väldigt halt.

– Vi har kalla vägar just nu, på sina håll så frostar det, det mest förrädiska är att när det faller lite regn på de här vägarna så blir det oerhört halt, säger Annie Persson metorolog på SMHI.

Många har ringt in till trafikredaktionen och P4 Sjuhärad och berättat hur halt det är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".