Bodaskolan.
Bodaskolan. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
BORÅS

Incidenter på Bodaskolan ledde till razzia

Rektor: Vi vill ha en ren skola
1:24 min

Polisen har börjat att patrullera på Bodaskolan i Borås. Bakgrunden är incidenter som misshandel och knivskärning. I veckan har polis sökt igenom skolan på jakt efter narkotika.

– Det är ett samarbete som vi har ihop med polisen. Polisen är här varje dag, det för att det ska vara en naturlig grej. De ska lära känna eleverna som går här, det ska kännas naturligt, säger Lennart Forsman, rektor vid Bodaskolan i Borås.

Tidigare drogupptäkter
Det är incidenter från i år som ligger bakom polisens ständiga besök vid Bodaskolan i Borås. Det handlar om ett knivöverfall och en misshandel bland annat. Och att man tidigare upptäckt att några av eleverna använt droger.  

– Jag har ett par, en liten grupp, som har hållit på med droger. Det har gjorts tillslag tidigare. I det här fallet valde vi att ta hit hund på skoltid, då är det lättare, då får man ett bättre utslag än om man gör tillslaget på kvällen, säger Lennart Forsman. 

Fikar med eleverna
Numer har polisens besök vid Bodaskolan blivit en naturlig del. De fikar, går runt och har lärt sig många av elevernas namn. 

– Syftet är att vi vill ha en ren skola, en skola ren från droger. Det ska vara lugnt och fint och alla ska kunna njuta av arbetsmiljön, säger Lennart Forsman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".