Riksdagsman Jan Ericson (M). Foto: P4 Sjuhärad.
Riksdagsman Jan Ericson (M). Foto: P4 Sjuhärad.

Jan Ericson (M) vill att Migrationsverket flyttar ur lägenheter

Jan Ericson (M): Migrationsverket saboterar
1:02 min

AB Bostäder i Borås vill inte längre att Migrationsverket ska hyra lägenheter till asylsökande. Lägenheterna behövs till andra. Nu agerar Jan Ericson (M).

Frågan är större än 20 lägenheter i Borås. Den berör hela Sverige menar Jan Ericson, moderat riksdagsledamot från Marks kommun. Han tänker nu lyfta frågan till ansvarig minister.

– Jag kommer lämna in en interpellation till migrationsministern Morgan Johansson och fråga om han tycker att det är okej att Migrationsverket aktivt saboterar för kommunerna, säger Jan Ericson.

Han vill också att det ska ges ett direktiv till Migrationsverket att släppa alla lägenheter de har så att nyanlända som är kommunplacerade kan flytta in.

Tvisten i Borås bygger på att kommunen har svårt att hitta bostäder till de nyanlända som fått uppehållstillstånd och behöver bostad. En lösning enligt AB Bostäder är att säga upp hyreskontraktet med Migrationsverket.

Migrationsverket har överklagat beslutet till hovrätten för ett avgörande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".