Lektionssal i ett klassrum med elever som räcker upp händerna.
Skolinspektionen kräver att Borås kommun skyndsamt rättar till bristerna på Rångedalaskolan. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kraftig kritik riktad mot Rångedalaskolan

Rektorn: Det här är inte roligt
1:37 min

Skolinspektionen riktar skarp kritik mot Rångedalaskolan som anses ha stora brister. Bristerna är så pass allvarliga att Borås kommun riskerar ett vite på en miljon kronor.

– Att vara ansvarig för verksamheten och höra det här är ju inte roligt. Jag började min anställning i augusti och jag visste ungefär hur kritiken skulle se ut, säger Richard Jennerhed, rektor vid Rångedalaskolan.

Stökiga lektioner
Enligt skolinspektionen är bristerna på skolan så allvarliga att de äventyrar elevernas rätt till en god utbildning i en trygg miljö. Det handlar om stökiga lektioner och elever som inte får det stöd dom behöver. 

– Jag sitter inte och säger att Skolinspektionen har fel men en del av sakerna fungerar idag. I andra delar finns det mycket att göra. 

– Det är mycket pengar! Jag kan inte se annat än att vi inte kommer att behöva betala. Hela personalstyrkan vet om det här, vi är redan igång med förändrings- och förbättringsarbetet. Jag har redan rekryterat behöriga lärare till alla tjänster, säger Richard Jennerhed, rektor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".