Polisbilen på bilden har inget med händelsen att göra.
Foto: Hasse Holmberg / TT

Uppgifter: 16-åring attackerad av knivman i Fristad

Vid lunchtid larmades polisen till en adress i Fristad, efter uppgifter om att en 16-årig pojke angripits av en man med kniv.

Enligt de första uppgifterna ska det hela ha skett vid ett elljusspår i Fristad. Sextonåringen ska ha blivit attackerad av en man i 40-års åldern som ska ha huggit mot 16-åringen, som träffades på tröjan och fick en ytlig rispa på kroppen.

– De gick ju på det här spåret och fick ögonkontakt med varandra, sedan gick de åt varsitt håll. Därefter ska mannen ha komit tillbaka efter honom och försökt hugga honom med kniven han hade. Killen fick en rispa i kläderna och en lättare rispa på kroppen där, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Efter det ska 16-åringen ha sprungit från platsen. Vart angriparen tog vägen är okänt. Polisen sökte efter mannen i området, men fokuserar nu på att samla in uppgifter.

– Vi har pratat med killen, och eventuellt så tar vi hans jacka och t-shirt i beslag för att leta efter spår. Ingen misstänkt finns i dag, säger Peter Adlersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".