Avspärrning i Hultafors efter knivskärning.
1 av 3
Avspärrning i Hultafors efter knivskärning. Foto: Lovisa Vasell/SR
Polisens hundförare vid brottsplatsen.
2 av 3
Polisens hundförare vid brottsplatsen. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Lång biljakt efter knivdåd i Hultafors

Polisen: Misstänkt dråpförsök
0:54 min

En man blev knivskuren och en annan man slagen i Hultafors på morgonen. Den misstänkte gärningsmannen flydde i bil och kraschade vid Delsjömotet.

Knivskärningen inträffade vid niotiden idag. Den misstänkte gärningsmannen lämnade sedan brottsplatsen i en bil.

Polisen fick syn på bilen och gav stopptecken men den misstänkte stannade inte utan fortsatte på riksväg 40 mot Göteborg och polisen följde efter.

Polisen beslutade att lägga ut en spikmatta men innan det hann göras körde den misstänkte av vägen, i höjd med Delsjömotet.

Den misstänkte mannen, som är i 35-års åldern, är gripen för försök till dråp. Han har förts till sjukhus för vård av sina skador. Det är oklart hur skadad han är. Bilen han färdades i är tagen i beslag.

Den man som blev knivskuren är också förd till sjukhus. Ytterligare en man var med när det hände, han ska i sin tur ha blivit slagen med något trubbigt föremål och fått lindriga skador, båda fördes tills SÄS.

Vad orsaken till knivskärningen och misshandeln är vet inte polisen i nuläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".