Kicki Persson.
Kicki Persson. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
RESA

Trots korthelg åker många utomlands

Kicki Persson: Folk väljer att resa över jul och nyår ändå
1:38 min

Trots en kort julhelg i år väljer många att åka utomlands till solen. Att åka till Gran Canaria lockar mer än att jobba, menar en resebyrå i Borås.

Bara för att julafton infaller på en lördag detta året, och att det därigenom blir färre lediga dagar under julhelgen betyder det inte att folk väljer att stanna hemma. Jämfört med förra året har antalet bokade resor bara sjunkit med tio procent, säger Kicki Persson som arbetar som resesäljare på en resebyrå i Borås.

– Det vi bokar mest och det som ligger längst upp på listan är Kanarieöarna, sen följer Teneriffa och Thailand, säger Kicki Persson.

Trots att många väljer att åka till de populärare resmålen märker Kicki Persson av att trenden sakta börjar att ändra sig.

– Det har varit strandlivet som lockat, men vi ser mer och mer en trend att folk vill komma dit ingen har varit innan, inte nödvändigtvis längre bort, men de ställen där grannen inte har varit, som Franska Polynesien, säger Kicki Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".