Lyxfällans programledare Patrick Grimlund.
Programledare Patrick Grimlund var nöjd med dagens loppis sedan boråsaren Bengt köpt allt. Foto: Niclas Odengård/SR.
BORÅS

Rekordsnabb deal på Lyxfällans loppis

Grimlund: Köphysterin blir värre och värre
2:08 min

Livsstilsprogrammet Lyxfällans experter tar sig just nu an en familj i Sjuhärad. Vi kikade in bakom kamerorna när det hölls loppis idag.

Tv-programmet Lyxfällan har sänts på tv i tio år nu - ett program där skuldsatta familjer får besök av två experter som ska hjälpa dem att reda ut sin ekonomi.

Omedelbart avslut
Sedan starten 2006 har runt 200 familjer synts i rutan, och just nu spelar man in ett program med en familj i Sjuhärad.

Idag var det tänkt att att man skulle spela in en loppis i Knalleland i Borås, men boråsaren Bengt satte snabbt punkt. "11 000 för hela bordet" var budet, och fyndarna runt bordet fick lomma iväg i stort sett tomhänta.

– Det blev billigt. Jag kunde inte låta bli när jag såg det här. Snabba ryck ska det vara.

Fallen tar aldrig slut
Programledaren Patrick Grimlund var däremot nöjd. En för programmet rekordsnabb loppis gav ett bra tillskott till den skuldsatta familjen. 

Enligt Grimlund håller sig intresset för Lyxfällan fortfarande, och nya fall är inte svåra att hitta - tvärtom.

– Tyvärr blir köphysterin bara värre och värre för varje år. Trycket att konsumera ökar, och det är lättare att få snabba lån men till hiskeliga räntor.

När ni frågar ut familjerna och blir förvånade - då vet väl ni redan hur illa det är?

– Nej, varken jag eller Magnus (den andre programledaren) är skådisar, vi är ekonomer. Vi vet ingenting när vi kliver in - ser jag förbannad ut är jag förbannad.

– Jag vill vara genuint nyfiken och ta reda på bakgrunden och allt det där. Det är riktiga människor och riktiga pengar och då blir det mer äkta om vi inte känner till läget.

Totalt ska 40 timmar film bli en knapp timmes färdig tv, och just det här programmet kommer att sändas under våren nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".