Henry Sandahl. Foto: Pär Sandin
Henry Sandahl. Foto: Pär Sandin
MARK

Överklagar chefslön till kammarrätten

Marks kommun har inte gjort något fel när de fortsätter betala lön till sin kommunchef efter att hon slutat, det beslutade förvaltningsrätten. Nu väljer Markbygdspartiets Henry Sandahl att överklaga beslutet till kammarrätten

Som vi tidigare berättat så anställs Marks avgående kommunchef, Haleh Lindqvist, ytterligare fem månader utan att hon behöver arbeta. Detta för att hon bland annat ska kunna ta ut flera hundra inarbetade flextimmar.

Detta förfarandet är inget annat än bedrägligt MAKTMISSBRUK...

Henry Sandahl överklagade först till Förvaltningsrätten, eftersom han ansåg att överenskommelsen kommer att kosta Marks skattebetalare uppåt 300.000 kronor.

I början av december kom Förvaltningsrättens besked att Marks kommun inte gjort något fel. Nu överklagar Henry Sandahl även det beslutet.

"Detta förfarandet är inget annat än bedrägligt MAKTMISSBRUK, i detta fallet så kallad (vänskapskorruption) som är tänkt att finansieras av skattemedel", skriver Henry Sandahl i sitt överklagande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".