Garage ska ge trygghet

Viskafors satsar på mekargarge till sysslolösa ungdomar. Det är en del i ett ungdomsprojekt som ska leda till mindre brottslighet och ökad trygghet.

De senaste åren har Viskafors haft dåligt rykte och mest kopplats samman med fylla och skadegörelse. Men nu har ungdomarna fått nåt att göra och det är en entusiastisk Kent som visar runt bland tonårskillarna som just nu står och röjer sly på tomten.

När Kent Eriksson började med projektet kom det snabbt fram att ungdomarna vill ha något att göra. Ett förslag var att ge ungdomarna ett garage att meka i, och nu är det igång. Kommunen finansierar vuxen närvaro och alla verktyg har skänkts av företag. Jesper Olsson, en av ungdomarna, är glad för att han äntligen har nåt att göra på fritiden, och att deras dåliga rykte förhoppningsvis försvinner.
-Vi åkte runt på olika ställen...satt å tjöta vid affären och nere vid sjön, det blev inte så mycket praktiskt gjort... Jag tror att efter det här nu blir det en helt annan uppfattning om oss, säger Jesper Olsson.