Kärleksstigen Nossan
1 av 2
Johnny Carlsson (C) kommunstyrelsens ordförande i Herrljunga och Thomas Örn Karlsson på Kärleksstigen vid Nossan. Foto: Melissa Gustafsson/SR
Nossan
2 av 2
Järnvägsbron över Nossan i Herrjunga. Foto: Melissa Gustafsson/SR
HERRLJUNGA

Kärleksstigen kan bli mer attraktiv

Thomas Örn Karlsson: Jag vill belysa Nossan
1:35 min

Thomas Örn Karlsson hoppas kunna göra promenadstråket Kärleksstigen vid ån Nossan i Herrljunga mer attraktiv. Det genom att lysa upp med lampor och ljusinstallationer längs vattnet.

– Jag vill belysa Nossan och Herrljunga för att visa upp det, säger Thomas Örn Karlsson.

Främst gäller det de broar och brovalv längs promenadstråket Kärleksstigen vid Nossan i centrala Herrljunga .

– Det krävs inte så mycket då och man stör inte det marina livet. Det är ett steg i rätt riktning, säger han.

Hinder på stigen
Johnny Carlsson, centerpartist och Kommunstyrelsens ordförande i Herrljunga håller med om att detta är en god idé men menar att det finns en del hinder på vägen.

– Bland annat de privata markägarnas tillstånd och Länsstyrelsens synpunkter när det kommer till gamla broar och vattendrag. Dessutom måste det ses efter av någon, menar han.

Kan locka fler
Däremot menar både Thomas Örn Karlsson och kommunstyrelsens Johnny Carlsson att en belyst och mer attraktiv Kärleksstig längs Nossan skulle betyda en hel del för Herrljunga som gärna vill växa.

– Man går inte gärna ut i mörkret men på det sättet kan man locka fler att se dessa fantastiska vattenfall längs ån. Nossan är en pärla igenom hela vår kommun, säger Johnny Carlsson (C).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".