Ismet Tursic och en bild på Örbys damer som spelar fotboll.
Ismet Tursic har som målsättning att ge fler flickor chansen att elitsatsa på fotboll. Foto: Privat och arkivbild P4 Sjuhärad.
FOTBOLL

Han tänker ta Elfsborg till damallsvenskan

Ismet Tursic: De brinner minst lika mycket som killar
1:19 min

Fotbollsbloggaren Ismet Tursic tar över som Camp Elfsborgs flickakademis nya tränare. Hans mål är att få upp ett lag i damallsvenskan.

För tredje året görs satsningen Camp Elfsborgs flickakademi för att erbjuda elitförberedande fotbollsträning för flickor. Nyligen hölls en uttagning för att sålla ut de mest talangfulla spelarna från flicklagen i Sjuhärad.

– Vi sätter ribban rätt så högt, 34 tjejer har gått vidare och kommer erbjudas plats i akademin, berättar Ismet Tursic. 

Ismet Tursic har lång erfarenhet inom fotboll både som spelare, domare och tränare. På senare år har han bloggat om fotboll för att som han själv beskriver, lyfta fram alla de lokala krafter som finns inom föreningsfotbollen. 

Som ny tränare för Camp Elfsborgs flickakademi har han som mål att ta fram ett lag som kan delta i Gothia Cup, men även på längre sikt bygga en grund för att damlag i allsvenskan. Att det inte finns idag beror enligt honom på att man inte har satsat ordentligt tidigare på flick- och damfotboll i Borås.

– Jag har svårt att tro att tjejerna här är mindre talangfulla än tjejer i Linköping. Det handlar bara om resurser, säger Ismet Tursic. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".