Kommunpoliser borås
Karin Mårdh Stavåsen och Anders Cronehag, kommunpoliser i Borås. Foto: Melissa Gustafsson/SR
BORÅS

Så skapas trygghet på Hulta och Hässleholmen

Kommunpolisen: Ska arbeta mot de kriminella nätveken
0:58 min

Idag träffades Polisen, Borås stad och AB Bostäder för att sluta ett nytt medborgarlöfte för Hässleholmen-Hulta. Fokus blir att arbeta mot kriminella nätverks brottslighet i områdena.

– Medborgarlöftet innebär att vi lovar medborgarna i Borås stad och Hässleholmen-Hulta att vi ska arbeta intensivt mot brottsligheten i de kriminella nätverken under 2017, säger Anders Cronehag kommunpolis i Borås.

Narkotika och illegala vapen
Han menar att det främst är ett antal personer som står för en dominerande del av den brottsligheten. Det visar en kartläggning som polisen gjort.

En del i medborgarlöftet är att arbeta mot de så kallade signalbrotten.

– Det är öppen narkotikaförsäljning med mera och att få bort illegala vapen från gatorna, säger Anders Cronehag.

Fortsätter att knacka dörr
Polisen menar också att medborgana vill ha en hög polisiär närvaro i områdena, vilket man redan har och kommer att fortsätta med. Bland annat genom dörrknackning.

– Vi har redan en ganska omfattande dörrknackning. Det är för att medborgarna ska uppfatta sitt område som tryggt, säger Karin Mårdh Stavåsen kommunpolis i Borås och Bollebygd. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".