Frederik Nilsson
Frederik Nilsson går vidare mot nya utmaningar. Foto: Privat.
MORGONGÄSTEN

Den svåra uppväxten formade Frederik Nilsson

Frederik Nilsson: Då var jag ensam i världen
1:14 min

Han var 16 när pappan dog och teatern blev den fasta punkten i tillvaron. Nu slutar Frederik Nilsson på Borås stadsteater för att söka lyckan på annat håll.

- Det känns jättebra, helt organiskt som man säger på teaterspråk, säger Frederik Nilsson om sitt avhopp från stadsteatern. Det har varit en längre process. Jag kom till en punkt där jag inte kände att jag hade samma lust längre.

Han började fundera över vad det var som orsakade bristen på lust, och kom, förutom att han var trött på att repa på dagarna och framträda på kvällen, fram till att han inte gillade vart teatern i Sverige var på väg.

- Teatern är på väg åt ett håll som inte passar mig. Det har varit väldigt mycket diskussion om form, och innehållet blir mindre viktigt. De goda berättelserna tycker jag har försvunnit, säger han. 

Uppväxten präglades av en gränslös mamma med alkoholproblem, och en far som dog tidigt. Hör Frederik Nilsson berätta om hur hans uppväxt såg ut i klippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".