Petter Löberg
S-riksdagsledamoten Petter Löberg trivs i liberalen Hamid Fards sällskap. Foto: Maja Jerosimic
#bästaovän

Julserien: Petter gillar Hamid

Petter Löberg: Ovanligt med personer som kan ta in saker
4:08 min

I första avsnittet av P4 Sjuhärads julserie om politiska motståndare, lyfter riksdagsledamoten Petter Löberg (S) fram favoritfienden Hamid Fard (L).

– Jag upplever honom som en tänkare. Det är ganska ovanligt i politiken att man kan ta in åsikter och klura och ändra sina egna, säger Petter Löberg om favorit-meningsmotståndaren Hamid Fard från Liberalerna i Borås.

Nu är det ganska många år sedan de första gången drabbade samman i Borås kommunfullmäktige och det har blivit åtskilliga gånger sen dess. Och Petter Löberg har en förkärlek för Liberalerna som motståndare.

Han är ödmjuk och intelligent

– Det är lite lustigt med Folkpartiet, eller Liberalerna som de heter nu, har de sex kandidater så har de också sex personvalskampanjer.

Men Petter Löberg minns också många tillfällen när han i det närmaste njutit av Hamid Fards sällskap.

– Nåt som jag avskyr inom politiken är att mingla, men om Hamid är där går jag genast fram till honom. Han är ödmjuk och intelligent, det blir alltid trevligt.

Umgås ni privat?

– Nej, så har det aldrig blivit, men det är inget jag skulle ha nåt emot, säger Petter Löberg.

I ljudklippet hör du Hamid Fards reaktion.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".