Annette Carlsson
1 av 2
Foto: Mikael Olmås/Sveriges Radio
Två glada män dansar och skrattar med cocktailglas i händerna.
2 av 2
Rysslands president, kommunisten Leonid Brezhnev och USA:s president republikanen Richard Nixon. Foto: Charles Tasnadi/AP Photo
#bästaovän

Julserien: Annette gillar Camilla

Boråsmoderaten Annette Carlson minns bäst sin politiska motståndare och lärarkollega Camilla Kvibro: "Hon gjorde mig bättre", säger hon.

De möttes som kollegor i lärarrummet och har följts åt sen dess, fast på olika sidor av politiken.

– Hon var rak och ärlig och sa vad hon tyckte, tillsammans kom vi fram till rätt lösningarna på problemen. Hon gjorde mig bättre som politiker, säger Annette Carlson.

Annette Carlson har blivit heltidpolitiker och oppositionsråd för Moderaterna, socialdemokraten Camilla Kvibro är fortfarande lärare och sysslar med politik på fritiden. Båda är i ungefär samma ålder och har liknande levnadsbanor, men de umgås inte privat.

– I min position är det nästan uteslutande parti- och allianskamrater man umgås med, och i stort sett bara i arbetet, säger Annette Carlson.

Är det svårt att bli vän på riktigt med en ideologisk motståndare?

– Nej det tror jag inte, men den lilla tid jag får över vill jag ägna åt min man och familjen, säger Annette Carlson.

Fler avsnitt i julföljetongen hittar du här. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".