Skinka och korv på röd duk.
Julbord hos Frälsningsarmén i Borås. Foto: Melissa Gustafsson / Sveriges Radio.
BORÅS

Julbord för de som behöver det mest

"Gemenskap och god mat"
2:10 min

Det handlar om gemenskap och om god mat. Under onsdagen samlades omkring 60 personer för att ta del av Frälsningsarméns årliga julbord.

– Det är väldigt blandat vilka som kommer. Någon pensionär som inte har så mycket pengar, det kan vara en frånskild pappa som har barnen och som känner panik inför julen och det kan också vara någon som går utan jobb, säger Lars-Gunnar Wahl, ansvarig för socialt arbete inom Frälsningsarmén. 

Frälsningsarmén delar ut julkassar varje år. Och så anordnar de julbord. Under onsdagen var det omkring 60 personer som fick njuta av julskinka, sill och köttbullar. En av de som brukar gå till Frälsningsarmén för att fika såg mycket fram emot julmaten. 

– Köttbullarna, korven och revbensspjällen. Jag har varit här förut och fikat men jag har aldrig varit här och ätit julbord tidigare. 

– Behovet är stort, det finns ju många som anordnar den här typen av julbord. En del skulle nog vilja gå hit men de orkar inte, de vill men vågar inte, de känner sig utpekade, säger Lars-Gunnar Wahl. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".