En hand strör riven ost över en ogräddad pizza.
Foto: Jon Koldenius/Sveriges Radio

Svensk pizza invaderar Spanien

Pizzaägare: Det är mycket ansjovis här nere
1:02 min

Den är italiensk från början men i Spanien är det den svenska varianten som gäller. Men i Spanien går räkorna och tonfisken före kebaben.

I Benidorm i Spanien kan man köpa svensk pizza. På flera ställen. Sani Talay är en av flera boråsare som öppnat pizzeria i Spanien.

– Här nere är det mer de klassiska pizzorna som gäller. Pizzakulturen har ändrats även här. Det har kommit in en del amerikanska varianter. Mest är det de med tonfisk, räkor och ansjovis som beställs, säger Sani Talay.  

– De har känt till svensk pizza i 15-20 år här. De är mer för den svenska varianten än den tunna, knapriga italienska varianten.

Den här intervjun gjordes tack vare ett lyssnartips.
Tipsa: p4sjuharad@sverigesradio.se - 033-17 75 71

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".