1 av 2
Sex personer står och sjunger.
2 av 2
Veronica Karlsson, Jon Koldenius, Karin Ivarsson, Andreas Granath, Olivia Ochoa och Maja Jerosimic är några av rösterna i jullåten. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
P4 SJUHÄRAD

Nu sjunger vi in ett nytt radioår

P4 Sjuhärads jullåt 2016: Morgondagens radioland
4:09 min

Det har varit ett händelserikt år för P4 Sjuhärad och våra lyssnare. Inte minst har det varit svårt att höra oss efter att någon saboterade radiomasten. Men nu blickar vi framåt med en sång.

År 2016 går mot sitt slut. Ett år som nog går till historien som året då någon nästan tystade radion, genom att fälla den 300 meter höga radiomasten.

– Det har varit ett omtumlande år och sviterna av mastens fall lider vi ju fortfarande av, eftersom många av våra lyssnare har svårt att få in våra sändningar, säger Lovisa Vasell, kanalchef på P4 Sjuhärad.

Dessutom brann en av våra redaktionsbilar upp en natt i november. Men vi låter oss inte nedslås, utan blickar fram emot ett spännande 2017 som vi inleder med att sända från världscupen i skidor i Ulricehamn

En ny mast ska också stå klar, så att alla åter ska kunna höra oss ordentligt. 

Dessutom ska vi packa ihop alla våra saker och flytta in i centrala Borås, där vi ska bygga Sveriges modernaste radiohus.

– I och med det kommer vi också kunna finnas mycket mer ute hos er lyssnare. Den nya tekniken kommer göra att vår sändningsstudio inte blir bunden till radiohuset, utan lätt kan flyttas ut, säger Lovisa Vasell.

Och redan under våren kommer P4 Sjuhärad ha en redaktion på Hässleholmen i Borås, för att lära känna er som bor där bättre.

Men innan vi tar oss an alla roliga utmaningar under 2017 vill vi önska alla fina lyssnare i sjuhäradsbygden en härlig julhelg och ett riktigt gott nytt år. Det gör vi med vår egen julsång, så lyssna och njut och var rädda om varandra!

Kommentera filmen på vår facebooksida!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".